Jedzenie w polskich restauracjach

Tradycyjna, lokalna kuchnia to oryginalna bomba kaloryczna, jakkolwiek nie sposób się oprzeć jej smakom oraz zapachom. Cała seria mięs, przygotowanych na przeróżne sposoby, zupy, dania mączne, rewelacyjne kiełbasy, wyrób piekarski, potrawy z warzyw – jak bigos, kapusta zasmażana, kiszona, buraczki ze śmietaną, pichcona fasola, ziemniaki, oraz marynowane grzyby i ogórki to przymiotniki polskiej kuchni. Chociaż przyswoiliśmy wiele detalów innych kuchni, jak np. żydowskiej, ukraińskiej, dalej jesteśmy wierni rodzimym pierogom, kapuśniakowi, grochówce, zrazom schabowym czy klopsikom. Które potrawy są reprezentatywne dla kuchni? Przystawka, to tatar z surowego mięsa wołowego, śledzie w różnych postaciach, plaster smażonego boczku zawijany na śliwce.

{ Data publikacji Kategorie Bez kategoriiTagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz